Rabatter på mobilabonnemang

Det finns faktiskt flera olika sätt att få rabatt på sitt mobilabonnemang. Är du student eller pensionär så ska du definitivt leta upp en operatör som har extra förmånliga abonnemang för dessa målgrupper, men det finns också andra typer av rabatter som du kan utnyttja även om du inte tillhör någon av dessa grupper.

Rabatt för student

Som student kan det vara viktigt att vända på varje krona då det ofta är tufft att få ihop privatekonomin. Då kan det vara värt att kolla runt hos de olika operatörerna och kolla var du kan få den bästa rabatten. Det är inte alla som erbjuder studentrabatt, men det finns flera olika som gör det så du tjänar på att leta och jämföra.

Rabatt för seniorer

Många operatörer har speciella abonnemang som vänder sig till pensionärer. Ofta är de lite billigare än de ordinarie priserna, men ibland erbjuds i stället andra förmåner som till exempel utökad surfmängd.

Billigare abonnemang för barn

Hos vissa operatörer kan du få förmånligare abonnemang om du är under 18 år. Hos Vimla får du exempelvis utökad surf på samma sätt som du får om du är senior. Tänk dock på att du inte kan skaffa ett abonnemang om du är under 18 utan att din vårdnadshavare hjälper dig.

Rabatt genom att tipsa vänner

Hos flera operatörer finns det möjlighet att få rabatt på sin månadskostnad om man hjälper till att värva kunder. Hos Vimla får du till exempel 10 kr i rabatt varje månad för varje vän du har bjudit in till Vimla. Det finns ingen begränsning på hur många du kan bjuda in, så det finns faktiskt möjlighet att få ett helt gratis abonnemang om du bjuder in tillräckligt många.

Få rabatt genom att samla dina tjänster

Ett ganska vanligt sätt att få rabatt är att samla flera olika tjänster hos en och samma operatör. Har du till exempel TV, bredband och telefoni så kan kan det löna sig. Ju fler tjänster du samlar hos operatören, desto mer rabatt brukar du få. Vissa ger rabatten direkt på fakturan medan andra ger dig andra typer av förmåner som till exempel extra surf eller liknande.

Rabatter på mobilabonnemang

Utnyttja kampanjrabatter

Den kanske allra vanligaste typen av rabatter är de som gäller de första månaderna när du blir ny kund hos en operatör. Det kan ibland vara halva priset i tre månader eller ibland ännu större rabatt. Tänk dock på att detta är en tillfällig rabatt som bara gäller under en kort begränsad tidsperiod.

Ofta är det de så kallade lågprisoperatörerna som kör med denna typen av introduktionserbjudanden. Om du har tiden och orken så går det att få dessa halverade priser under ganska lång tid om du byter operatör så fort dina rabatterade månader är över. Har du det tufft ekonomiskt kan det vara värt besväret.

Familjeabonnemang

Det kanske inte är en regelrätt rabatt, men ett bra sätt att få ner priset per abonnemang är skaffa en så kallat familjeabonnemang, vilket flera operatörer erbjuder. Då har man ett huvudabonnemang där man sedan lägger till användare för en fast summa varje månad. Alla användare delar sedan på en gemensam surfpott, vilket är mycket smidigt.

Andra typer av förmåner

Det är också vanligt att du kan få andra typer av förmåner när du tecknar mobilabonnemang. Ofta handlar det om fria månader på exempelvis Viaplay eller någon annan streamingtjänst.

Bra att tänka på!

Att utnyttja rabatter är ett utmärkt sätt att få ner kostnaden för ditt abonnemang, men du ska också tänka på att du får ett abonnemang som passar dig och som fungerar bra där du bor. Har du ett abonnemang med dålig täckning, så spelar det ju ingen roll att det är billigt!

Våra tre favoriter för oktober 2022

Abonnemang från Hallon

1. Hallon

Hallon behöver troligen ingen större introduktion. Det är operatören som utmanade och till viss del segrade. Mottot är att det skall vara enkelt med mobilabonnemang och så är det hos Hallon. Välj storlek, sköt allt via mina sidor och chatta med supporten om något inte fungerar.

Hallon passar både dig som vill ha en ny mobiltelefon men även dig som vill köra vidare med din gamla. Man erbjuder båda delarna och man gör det till riktigt bra priser.

Läs mer

Abonnemang från Karma Mobil

2. Karma Mobil

Karma mobil är en ny mobiloperatör som går i Telenors nät och man erbjuder oerhört prisvärda mobilabonnemang. Vid första anblick kan man tro att de bara vänder sig till seniorer men det är fel. Vem som helst i Sverige som är över 18 år är välkommen som kund.

Karma mobil passar dig som redan har en mobiltelefon eller köper den separat då man inte erbjuder några telefoner till försäljning.

Läs mer

Abonnemang från Fello

3. Fello

Fello är en intressant mobiloperatör som numera ägs av Telia. Tillskillnad från Halebop som även ägs av Telia så är Fello en väldigt avskalad mobiloperatör som saknar roliga funktioner som surf i full hastighet, VoLTE och WiFi-samtal. Men i gengäld så erbjuder man riktigt billiga mobilabonnemang.

Inte heller Fello säljer några mobiltelefoner så vill du ha en ny telefon när du byter till Fello så får du skaffa den separat, eller varför inte fortsätta använda din gamla mobil ett tag till?

Läs mer

Se hela listan med billiga abonnemang